Dong Ding 2016.

IMG-2849

Za oknem prószy śnieg będąc zwiastunem ustępujących mrozów. Ja zaś korzystając z wolnego przedpołudnia postanowiłem zrelaksować się przy czarce wyśmienitego tajwańskiego oolonga od eherbaty. Dong Ding, bo o nim właśnie mowa jest klasyką swojego gatunku. Jest to jedna z tych herbat, dla której organizowane są specjalne konkursy, a zwycięskie pozycje osiągają następnie w sprzedaży naprawdę niemałe sumy. Mój susz konkursowy na pewno nie jest, ale eherbata jak zwykle trzyma poziom. Średnio utleniana i podprażana herbata w sam raz na przyjemny początek soboty. Słodki i orzechowy tak powinien właśnie smakować oolong Dong Ding parzony metodą gongfu. 

Reklama

2 myśli w temacie “Dong Ding 2016.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s